Regulativni procesi in
obrambni mehanizmi otroka

ANDREJA SEMOLIČ

zahvaljujemo se vsem udeležencem in se veselimo vašega naslednjega obiska, spremljajte naše aktualne dogodke. 

Vabimo na 2- dnevno IZKUSTVENO delavnico
11. in 12. 11. 2022
V AMALI CENTRU CELJE

HIBRIDNA DELAVNICA – MOŽNOST UDELEŽBE V ŽIVO ALI NA ZOOMU

Vas zanima zakaj smo razvili obrambne mehanizme in si želite izvedeti več o tem kako vplivamo na regulativne procese pri dojenčku?

Delavnica na temo:

“Regulativni procesi in obrambnimehanizmi otroka” KDAJ SE VZPOSTAVIJO IN ZAKAJ?

Zakaj na delavnico?

Na delavnici boste v teoriji in praksi vstopili v zaznavanje in razumevanje regulativnih procesov in obrambnih mehanizmov ki vseživljenjsko oblikujejo človeka ter spoznali sebe v odnosu do otroka.

Komu je delavnica namenjena?

Staršem in otrokom

Babicam in dedkom

Vzgojiteljem in učiteljem

Terapevtom

Vsem ki ste kakorkoli v stiku z otroki in vas zanima celosten razvoj človeka

VSEBINA DELAVNICE

Vabljeni, da spoznate svet organske dinamike in kinetike, ki se razkriva v novi vedi, ki se imenuje pedokinetika.

Zaradi trenutnega življenjskega tempa je naš živčni sistem preobremenjen in prav zaradi nenehnih dražljajev oziroma odsotnosti mirnega stanja opravlja svoje funkcije s polovično zmogljivostjo in se pogosto celo odklopi. Na trgu je veliko informacij, ki jih je v današnjem času potrebno dati na sito. Na skoraj vse se lahko zelo dobro pripravimo. Toda ali res vemo prave stvari, da se pripravimo na dojenčka?

”Dojenčka ne potrebujemo ničesar naučiti, tako kot ne otroka ali kasneje v življenju najstnika ali odraslo osebo. Potrebujemo ga le izpostaviti okvirjem poligona, ki vključuje procese, da se znajdemo sami. Varno ne pomeni, da nam ni potrebno reševati znotraj varnega okvirja nalog, ki predstavljajo večji izziv vzpostavljanja ravnotežja, tako emocionalnega kot fizičnega. Spodrsljaji, padci in različne izgube so del varnega poligona. Lahko bi dejali tudi, da so del okvirja za raziskovanje in reševanje problemov, kjer se lahko preizkušamo, da zgradimo občutek notranje varnosti in stabilnosti ob izzivu, ki ga zmoremo rešiti. Tako lahko znova pristopamo, tudi k reševanju navidezno nerešljivih problemov z močnim notranjim občutkom varnosti, da bomo našli rešitev oz. pot in se ob tem še zabavali. Kemični odziv v telesu na stanje, v katerem se znajdemo, je aktivno vpleten v proces vzpostavljanja samoregulacije. Velja za poligon, kjer se skozi učenje znajdemo sami in raziskujemo, ter tudi za poligon, kjer je raziskovanje, še preden se dodobra razvije, usmerjeno in korigirano ter uspeh pogojevan z nagrado. Skozi življenje se od tu naprej, glede na doživete izkušnje, regulira uporaba samega sebe v interakciji z okoljem.” (Naše vplivanje na proces učenja in usklajeno delovanje možganov v zgodnjem razvoju, Semolič, 2014)

Otrok zmore več kot mislite. Zmore sam preko našega podpornega načina delovanja regulirati dražljaje ki se neprestano spreminjajo in ima obrambne mehanizme, da se zaščiti pred preveč agresivnim okoljem.

Na delavnici boste v teoriji in praksi vstopili v zaznavanje in razumevanje regulativnih procesov in obrambnih mehanizmov, ki vseživljenjsko oblikujejo človeka ter spoznali sebe v odnosu do otroka.

TRAJANJE DELAVNICE

Petek, 11.11.2022 – 17.30 – 19.30 – 2 h

Sobota, 12.10.2022, 10.00 – 12.00 – 2 h

lokacija

Amali center Celje

Stritarjeva 17, 3000 Celje

CENA 

 80 eur 1 oseba (mama, oče, babica, vzgojitelj ipd. )

100 eur družina (otrok in 2 odrasla)

80 eur ZOOM

PRIJAVE

Tukaj izpolnite PRIJAVNICO. 
S plačilom delavnice je vaše mesto zagotovljeno.

o avtorici

Andreja Semolič je konceptualna utemeljiteljica in ustanoviteljica razvojnega koncepta pedokinetika® ter avtorica knjige Igriva vadba za dojenčka. Razvojni koncept, ki ga utemeljuje in razvija izhaja iz zavedanja, da se človek razvija in izraža preko gibanja ter doživljanja izkušenj, ki jih pridobivamo skozi razvoj, le ta pa poteka naše celo življenje. Pedokinetika je koncept razvoja človeka v zgodnjem razvojnem obdobju, ki temelji na integraciji 20-letnih izkušenj povezovanja znanj z izkustveno prakso reorganizacije telesne mase na osnovi fiziologije, biomehanike in dejstev gravitacije s kineziologijo, nevrobiologijo in Feldenkrais® metodo in vzhodnih ved.

Razvojni koncept pedokinetika® je mednarodno zaščitena znamka.


Veselim se vaših prijav in v Amali centru s ponosom znova gostim osebo, ki me je na poti učenja nenehno usmerjala in podprla pri pomembnih življenjskih izzivih.
Ana