učne lekcije pedokinetike® za dojenčke

lekcije potekajo po načelu Pedokinetike®. Gre za zavedanje načina na katerega se vpletamo v razvoj otrok od rojstva dalje , GA PODPREMO in mu tako nudimo zanj spodbudno okolje.

Hitrost razvoja je različna od otroka do otroka, zato z Razvojno Funkcionalnimi Prijemi (RFP), ki se jih na urah učimo, spodbujamo optimalen razvoj dojenčka, vendar ga ne prehitevamo.

Na učnih lekcijah se učimo zavedanja načina na katerega se vpletamo v razvoj otrok od rojstva dalje, praktično vsak trenutek. Z RFP potujemo v svet gibanja, dotikov, reakcij, odzivov ter ob tem širimo polje izkušenj in informacij, ki jih dojenček v zgodnjem razvoju nenehno sprejema. Razvijate se skozi proces, kjer vaš odnos do otroka dvignete na učikovitejši zdrav način, ki ga manifestirate skozi dnevno negovanje.

To vsekakor ni vadba kjer gre za delo ene ure na dan temveč osvajanje prijemov, ki jih lahko takoj začnemo uporabljati pri vsakokratnem stiku z našimi dojenčki in malčki. So učne lekcije, ki so več kot rokovanje, so vhod v odnos in razumevanje procesa razvoja človeka ter so vzvodi za učenje in aktiviranje človeškega genoma – blue print.

Vabljeni starši dojenčkov, da se dogovorimo za srečanje, kjer boste lažje spoznali in skozi doživeto prakso našli za vaše potrebe primerne razvojne povezave.

Učne lekcije GrowingSmart po načelu Pedokinetike®   potekajo v skupinah (obvezna udeležba na uvodni učni lekciji) ter individualno. Vodi jih Ana Katarina Sušec, praktik pedokinetike® .

O avtorici:

Andreja Semolič je konceptualna utemeljiteljica in ustanoviteljica razvojnega koncepta pedokinetika® ter avtorica knjige Igriva vadba za dojenčka. Razvojni koncept, ki ga utemeljuje in razvija izhaja iz zavedanja, da se človek razvija in izraža preko gibanja ter doživljanja izkušenj, ki jih pridobivamo skozi razvoj, le ta pa poteka naše celo življenje. Je športna pedagoginja in mednarodno certificiran praktik Feldenkrais® metode. Z dolgoletno prakso in študijem na področju gibalnega razvoja je integrirala razvojne funkcionalne prijeme pedokinetike na Feldenkraisov način.

Pedokinetika je koncept razvoja človeka v zgodnjem razvojnem obdobju, ki temelji na integraciji 20-letnih izkušenj povezovanja znanj z izkustveno prakso reorganizacije telesne mase na osnovi fiziologije, biomehanike in dejstev gravitacije s kineziologijo, nevrobiologijo in Feldenkrais® metodo in vzhodnih ved.

Razvojni koncept pedokinetika® je mednarodno zaščitena znamka.

Več si lahko preberete na  www.pedokinetika.com ali na FB strani Pedokinetika in Feldenkrais

PRIJAVA NA UČNE LEKCIJE PEDOKINETIKE®

PRED OBISKOM PRI NAS JE OBVEZNA PRIJAVA!
VEDNO PA SMO DOSEGLJIVI NA TELEFONSKI ŠTEVILKI 040-638-268 ZA POSVET.