pedokinetika®

Kdaj je pravi čas da nas obiščete?

V Amali centru v Celju in  Slovenj Gradcu izvajamo učne lekcije pedokinetike®.

Če ste nas poiskali na spletni strani, vas zanima in ste pripravljeni na učenje in razvoj skozi lastne izkušnje ter spletanje vezi, ki so pomembne za vašo družino. Odnos in nega otroka skozi razvojni koncept pedokinetika® je zaželjen že pred rojstvom in takoj po prihodu otroka na svet. Lahko pa nas seveda obiščete kadarkoli kasneje. Pomembno je, da ste pripravljeni na odhod od doma in dovolj zvedavi, da spoznate razsežnosti razvoja skozi svoj odnos do otroka in kako mu nuditi tisto pravo oporo. Ko ste pripravljeni na premike stereotipov, prepričanj in želite delovati pristno in avtentično je pravi čas da se srečamo. 


o pedokinetiki

Pedokinetika®  je koncept razvoja človeka v zgodnjem razvojnem obdobju, ki temelji na integraciji 20-letnih izkušenj povezovanja znanj z izkustveno prakso reorganizacije telesne mase na osnovi fiziologije, biomehanike in dejstev gravitacije s kineziologijo, nevrobiologijo in Feldenkrais metodo in vzhodnih ved.

Razvojni koncept pedokinetika® je mednarodno zaščitena znamka.

Hitrost razvoja je različna od otroka do otroka, zato z Razvojno Funkcionalnimi Prijemi (RFP), ki jih na lekcijah spoznavamo, spodbujamo optimalen razvoj dojenčka, vendar ga ne prehitevamo. Delujemo na samoreorganizacijo v smislu funkcionalnosti gibanja in mišlenja, ki je pogoj za kvaliteten stik z otrokom. Namenjeni so, da starši uvidite kaj otroku z dotiki in skozi odnos zares sporočate, ter razlikujete, kdaj ste podporni in kdaj zavirajoči njegovemu razvoju.

Ni pomemben cilj, ne mejnik razvoja. Pomembna je pot in izkušanje razvojnih potrebnih izkušenj, ki predstavljajo nevrološko zrelost. Učimo se zavedanja načina na katerega se vpletamo v razvoj otrok od rojstva dalje, praktično vsak trenutek – ko otroka nosimo, negujemo, ga hranimo ali preprosto smo z njim. Z RFP potujemo v svet gibanja, dotikov, reakcij, odzivov ter ob tem širimo polje izkušenj in informacij, ki jih dojenček v zgodnjem razvoju nenehno sprejema ter ob tem rastemo in se spoznavamo tudi starši.

To vsekakor ni vadba kjer gre za delo ene ure na dan temveč usvajanje prijemov, ki jih lahko takoj začnemo uporabljati pri vsakokratnem stiku z našimi dojenčki in malčki. 

o avtorici

Andreja Semolič je konceptualna utemeljiteljica in ustanoviteljica razvojnega koncepta pedokinetika® ter avtorica knjige Igriva vadba za dojenčka. Razvojni koncept, ki ga utemeljuje in razvija izhaja iz zavedanja, da se človek razvija in izraža preko gibanja ter doživljanja izkušenj, ki jih pridobivamo skozi razvoj, le ta pa poteka naše celo življenje. Je športna pedagoginja in mednarodno certificiran praktik Feldenkrais® metode. Z dolgoletno prakso in študijem na področju gibalnega razvoja je integrirala razvojne funkcionalne prijeme pedokinetike na Feldenkraisov način.

Več si lahko preberete na    www.pedokinetika.com ali na FB strani Pedokinetika in Feldenkrais