VADBA ZA MIŠICE MEDENIČNEGA DNA

Mišice medeničnega dna so izredno pomembne mišice v našem telesu in imajo zelo pomembno funkcijo. Podpirajo maternico, mehur in debelo črevo, seveda pa tudi vse druge organe v trupu.

Mišice medeničnega dna dandanes niso več tabu tema. O tem se vedno več govori in hitro lahko ugotoviš ali je tam spodaj vse OK ali ne.

 So se ti kdaj že zgodile kakšne neprijetnosti tam spodaj in nisi vedela kako postopati. Oslabljene mišice medeničnega dna ti lahko predstavljajo uhajanje urina, vetrov ali celo blata. Zaradi slabšega mišičnega tonusa medeničnega dna ali tudi zaradi preveč zakrčenega medeničnega dna, se lahko srečuješ z bolečinami v hrbtenici, križu, medenici.

Si vedela, da zaradi nepravilnega položaja medenice imaš lahko težave s kolki in koleni?

Zaradi težav z medeničnim dnom, je lahko kvaliteta življenja zelo oslabljena. Hoja predstavlja breme, igra z otroki ali vnuki je prenaporna, izleti so lahko pravi izziv. Z leti mišice slabijo prav tako pri ženskah kot pri moških. Vendar imajo ženske zaradi nosečnosti, poroda, lahko bolj pogosto težave kot moški. Zelo pomembno pa je zavedanje, da se mišice same od sebe ne bodo popravile, ampak zahtevajo pozornost in pravilen pristop vaj.

 Z vadbo medeničnega dna, v ospredje postavljamo mišice medeničnega dna, položaj medenice in celo zavedanje telesa.

Kaj lahko pričakujem od vadbe:

  • Izboljšala se bo moč in vzdržljivost mišič
  • Medenično dno se bo okrepilo, vendar hkrati sprostilo in tako postalo vitalno, kar bo pripomoglo k pravilnemu delovanju
  • Uhajanje urina, vetrov ali blata bo preteklost
  • Naučili se bomo pravilnega dihanja


Telo nam pokaže, kje so težave in naša dolžnost je, da ga poslušamo in mu pomagamo, da poskrbimo za zdravo, močno in vitalno telo v vseh obdobjih življenja.

 Pomembno je, da o težavah, spregovorimo. Omenjene težave so namreč v večini primerov rešljive ob pomoči osebnega zdravnika, ginekologa, usposobljenega fizioterapevta in se nadaljujejo z varno vadbo moje življenje.

 

Vadba je primerna za ženske vseh starosti, ki imajo zgoraj omenjene težave in so že zaključile z zdravljenje.


INFORMACIJE IN PRIJAVA NA VADBO

URNIK JE SPREMENLJIV, ZA VEČ INFORMACIJ NAS KONTAKTIRAJTE PREKO OBRAZCA.

PRED VSAKO VADBO JE OBVEZNA PRIJAVA!
VEDNO PA SMO DOSEGLJIVI NA TELEFONSKI ŠTEVILKI 040-638-268 ZA POSVET.

[contact-form-7 404 "Not Found"]